IMG_0025.jpg

Kinderyoga docente

Ann Tordoor °1984

Misschien sta je er niet bij stil, maar iedereen, en vooral kinderen worden elke dag overspoeld met prikkels via school, vriendjes, televisie, computer, gsm, hobby’s, voeding,… Bovendien wordt er ook veel van hen verwacht : zich concentreren op school, veel stilzitten, huiswerk maken, hobby’s, taakjes in het huis doen,… . Er blijft weinig tijd over voor ontspanning. Voor sommigen lukt dit vlot, maar voor anderen niet en uit zich dat in hoofdpijn, buikpijn, laag zelfvertrouwen, slecht slapen of niet door slapen, concentratie problemen, faalangst, boosheid,…

Met kinderyoga wil ik de veerkracht van kinderen vergroten en hen op een speelse manier de balans leren tussen beweging en rust, spanning en ontspanning. Ze ervaren de kracht van de stilte, leren luisteren naar hun gevoel en zichzelf aanvaarden met al hun talenten én moeilijkheden. 

Kunnen bij mij terecht voor individuele kinderyoga-coaching op maat:

       - Alle kinderen, met of zonder beperking

       - Kinderen die moeite hebben met prikkelverwerking: hsp,                     autisme …

 

Hulpvragen kunnen zijn: 

  • Help me mezelf te leren kennen in mijn hooggevoeligheid

  • Help me te ontspannen en rust te vinden na school.

  • Help me met ontprikkelen.

  • Help me te leren voelen wat goed voor me is.

  • Biedt ons oefeningen aan die we thuis samen kunnen inzetten.

  • Leer me stevig met vertrouwen in het leven te staan. 

 

 

Opmaak van een sensorisch profiel: 

  >   Een sensorisch profiel kan meer inzicht en handvaten geven aan ouders om hun kinderen te begrijpen bij hun verwerking van alledaagse prikkels. Hoogsensitieve kinderen hebben  het moeilijker om prikkels te verwerken. Vaak zijn er dan patronen die terugkomen wanneer het kind onder stress komt te staan. 

  >   Een sensorisch profiel aanmaken bestaat uit 2 sessies waarbij ouders enerzijds hun verhaal kunnen doen en anderzijds thuis  een vragenlijst invullen. Aan de hand van die vragenlijst en het gesprek, maak ik een score op waaruit de over- en    ondergevoeligheden per zintuig duidelijk worden. We gaan dan samen op zoek naar middelen die we kunnen inzetten om rust te brengen, preventief en curatief. Aan het einde van het traject krijgen ouders een verslag mee over hoe je dit profiel optimaal kunt inzetten in de opvoeding, maar ook als ondersteuning op school.

 

Tarieven:

Individuele kinderyoga - coaching

  • Intakegesprek (50min): 50 euro

  • Begeleiding kinderyoga - coaching met kind (60min): 50 euro

 

Opmaken sensorisch profiel volledig traject: 150 euro 

Wie ben ik? 

In 2006 studeerde ik af als Bachelor Orthopedagogie en ik ben sindsdien aan het werk in een dagcentrum waar ik mensen met een beperking en hun gezin begeleid in hun dagdagelijks leven. Daarnaast volgde ik ook nog een lerarenopleiding en kwam ik enige tijd terecht in het bijzonder onderwijs. Ondertussen heb ik twee kinderen die voor nieuwe uitdagingen zorgen. Ze hebben  beiden moeite met prikkelverwerking en hielden me een spiegel voor waardoor ik mijn moeilijkheden, maar zeker ook mijn krachten beter leerde kennen. Ondertussen kwam de kinderyoga docentenopleiding op mijn pad en dat voelde enorm goed. Het gaf mijn gezin tools en nieuwe inzichten om met de overprikkeling om te gaan. In 2019 ben ik gestart met het aanbieden van groepslessen kinderyoga en anderzijds integreerde ik deze vorm van beweging ook in mijn werk. Ik zag heel mooie dingen gebeuren en kreeg van ouders te horen dat hun kind dit thuis integreerde. Dat geeft me enorm veel energie. Ondertussen ben ik ook gestart met individuele kinderyoga - coaching waarin kinderen leren dat hooggevoeligheid zijn krachten heeft.  De samenwerking met Praktijk Amalgaam is een nieuwe stap waar ik heel blij van word. Naast de behoefte om meer de natuur in te trekken, houd ik ervan om me verder te verdiepen en opleidingen te volgen. Zo volgde ik ook sociale vaardigheidstraining ‘het vriendenprogramma’, 'de individuele emotionele begeleider' bij Sandra Kleipas, en 'het aanmaken van een sensorisch profiel' bij vzw Atlass. 

Kinderyoga docente 

Bachelor in de Orthopedagogie 

Leerkracht 

Contactgegevens:

0474 44 03 16 ann@praktijkamalgaam.be   (mocht je geen antwoord ontvangen kijk dan zeker ook je spam na aub)