Ruth-299.jpg

Seksuoloog

Frauke °1996

Partnerrelaties en seksualiteit zijn onderwerpen die voor veel personen tot het dagelijkse leven behoren. Dat betekent niet dat ze altijd vlot en zonder problemen verlopen. Er zijn heel wat personen die vragen, bezorgdheden of problemen ervaren op het vlak van relaties en seksualiteit. Mijn passie is om deze personen een hand toe te reiken en hen te helpen stilstaan bij deze bezorgdheden.

Samen besteden we aandacht aan jou als persoon om nadien jouw bezorgdheden of vragen te verkennen en uit te diepen. Ik vind het belangrijk eerst stil te staan bij jou als persoon in het geheel, los van de bezorgdheden of problemen die je ervaart. Op die manier wordt er getracht een veilige en vertrouwelijke omgeving te creëren. Er wordt zo samen gezocht naar de meest comfortabele aanpak.

Je kan bij mij terecht voor seksuologische en relationele therapie voor adolescenten, volwassenen en ouderen. Ik sta klaar voor alle vragen of bezorgdheden omtrent seksualiteit en relaties, zoals:​​​

  • Verminderd of geen seksueel verlangen

  • Overmatig seksueel verlangen, verslaving

  • Verschil in verlangen tussen partners

  • Pijn bij het vrijen

  • Orgasmeproblemen

  • Opwindingsproblemen (erectie- of lubricatieproblemen)

  • Impact van (chronische) ziekte op seksualiteit

  • Afkeer of angst van seksualiteit

  • Verwarring over genderidentiteit, genderdysfore gevoelens

  • Relationele problemen

Wie ben ik?

Warm, menselijk en open-minded. Zo zouden mijn naasten me omschrijven. Al sinds mijn jonge jaren ben ik gepassioneerd door de geestelijke en seksuele gezondheid van de bevolking. Daarom behaalde ik mijn bacherlor diploma in de klinische en gezondheidspsychologie aan de KU Leuven. In juni behaalde ik met grote onderscheiding mijn masterdiploma in de familiale en seksuologische wetenschappen aan de KU Leuven. Aangezien seksualiteit vaak in een partnerrelatie wordt beleefd, is mijn ambitie om in de nabije toekomst een opleiding in de relatietherapie te starten. Ik heb in het bijzonder een grote interesse voor de impact van (chronische) ziekte op relatie en seksualiteit. Dat is dan ook het onderwerp waarover ik mijn thesis schreef en dat leidde tot de publicatie van een wetenschappelijk artikel. Bovendien ben ik ook geïnteresseerd in de individuele verschillen tussen mensen. Daarom besteed ik veel aandacht aan de eigenheid van elke persoon. Op die manier hoop ik mensen bij te kunnen staan in hun zoektocht en bezorgdheden.

 

Frauke Claes

Bachelor in de klinische en gezondheidspsychologie

Master in de familiale en seksuologische wetenschappen

Contactgegevens

0474889661 – frauke@praktijkamalgaam.be