Greet °1966

Mijn streven is te werken met jongeren en volwassenen die zelf invloed willen uitoefenen om hun levenskwaliteit te verbeteren. Voor jongeren wil ik graag een inspiratiebron zijn vanuit mijn eigen ervaringen. Zo kunnen we gaan werken rond het opkomen voor jezelf, studieplanning, examenstress, ontwikkelen van een eigen identiteit, verhogen van zelfvertrouwen...
Ik hanteer hierbij een directe aanpak, praktisch en meteen toepasbaar in het stellen en behalen van doelen.  Eerst wil ik nagaan wie jij bent en dan bekijken we samen op welke manier we op pad kunnen gaan. De ontwikkeling naar een veerkrachtiger persoon staat daarbij voor mij centraal. Geen slaafs volgen maar inzichten verkrijgen en doelgericht tot actie overgaan bij allerlei thema’s zoals:  

 

  • Levensvragen

  • Kruispunten in het leven, moeilijke beslissingen

  • Depressie

  • Gevoelens van ontevredenheid

  • Stress en Burn-out

  • Omgaan met Conflicten, Assertiviteit

Wie ben ik

Ondertussen ben ik al wat ouder en hopelijk ook wat wijzer, maar mijn leven verliep niet altijd over rozen. Mijn puberjaren beschrijf ik zelf als mijn rebelse periode en mijn ouders hebben dit geweten. Als 16-jarige, zonder diploma, vervoegde ik Defensie in 1982. Na een aantal faalervaringen in mijn schoolse carrière, had ik ook hier niet meteen succes.  Tijdens mijn militaire opleiding bevond mijn zelfvertrouwen zich dikwijls rond het nulpunt. Maar door uitdagingen toch aan te gaan kon ik op mijn eigen  rebelse manier groeien en besloot ik zelfs op 42-jarige leeftijd te gaan studeren aan de Vrije Universiteit Brussel.  Ik combineerde daarbij een Masteropleiding in de psychologie met een full time job. Momenteel werk ik als vertrouwenspersoon en psycholoog bij Defensie en begeleid ik eveneens militairen en hun families voor, tijdens en na opdrachten. 

Door me te engageren voor Praktijk Amalgaam wil ik graag werken met en voor cliënten, maar ook als deel van een therapeutenteam, vanuit een sterk geloof in de kwaliteiten en sterktes die in elk van ons aanwezig zijn.

 

 

Greet Gilon

Master in de Klinische Psychologie 

Stress coach

Integratieve psychotherapeut i.o. 

 

Lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP)

Lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)

 

Erkenningsnummer Psychologencommissie 6621116740

 

 

Contactgegevens:

0468 35 12 01 - greet@praktijkamalgaam.be

 

 

 

'De voornaamste taak van de mens is zichzelf het leven te schenken'

(E.Fromm)

© 2023 by amalgaam    -   grafisch design door: PEEK / Janne De Volder  -  portretfotografie: Wim Van Soom