© 2023 by amalgaam    -   grafisch design door: PEEK / Janne De Volder  -  portretfotografie: Wim Van Soom

Geert °1964

Yoga vertrekt vanuit lichaamsgewaarzijn. Vanuit ontspanning doen we zachte bewegingen en eenvoudige houdingen. Door de trage opbouw, de rustige ademhaling en het gewaarzijn van het lichaam, voelen we beter onze grenzen en kunnen we daar rekening mee houden. Met de rustige ademhaling gaan de spieren na verloop van tijd ook letterlijk ont-spannen en zich ontladen van emotionele of mentale spanning.  In yoga is de ademhaling essentieel. Die brengt mentale rust, betere doorbloeding, betere spijsvertering, beter inslapen, ...

 

  • Zachte yoga

Zachte yoga richt zich tot iedereen die op een heel zachte manier lichaam en geest in harmonie wil brengen en tot rust wil komen.   Deze vorm van yoga is geschikt bij stress- of psychosomatische problemen en voor mensen met CVS, fibromyalgie of chronische pijn.  We volgen de cycli van de natuur waardoor elke sessie een ander thema heeft

 

  • Yoga voor mensen met en na kanker

In yoga voor kankerpatiënten blijven we met zachte bewegingen actief en pakken we zo vermoeidheid en futloosheid aan.  Tevens leren we met technieken uit de mindfulness om te gaan met de pijn en het ongemak en te aanvaarden wat er nu, op het moment, in je omgaat.

Bij voldoende interesse kunnen sessies georganiseerd worden rond 'leren mediteren', 'mindful yoga' en 'zwangerschapsyoga'.

Wie ben ik?

Sinds mijn jeugd houdt de vraag mij bezig wie ik nu echt ben. Een niet aflatende zoektocht.
Na een opleiding informatica, beëindigd in 1986, werkte ik als manager in een consulting bedrijf. In de jaren 2003-2004 voelde ik me uit balans en heb ik yoga en meditatie ontdekt.  Zo kwam ik tot het inzicht dat ik mij voortdurend probeerde te bewijzen, terwijl dit eigenlijk niet nodig is. Met dat inzicht durfde ik meer te zijn wie ik ben. Tot mijn verrassing kreeg ik meer appreciatie van mijn omgeving: door authentiek te zijn kwamen mijn eigenheid en talenten meer naar boven. 
In 2010 startte ik mijn 5-jarige opleiding tot yoga docent, erkend door de Yoga Federatie en de Europese Yoga Unie. Sedert 2015 geef ik zelf yoga en meditatie.
In 2017 heb ik ook de opleiding tot erkend mindfulness trainer bij het Instituut voor Aandacht en Mindfulness volbracht.  Momenteel volg ik de opleiding tot stress- en burn-out coach.

Als yogadocent wil ik je graag dichter bij jezelf brengen, bij wie je in wezen bent, zodat je van daaruit, binnen je grenzen, naar de buitenwereld kan stappen.

Geert Vancoppenolle ​​

Erkend yoga docent

Gecertificeerd mindfulness trainer

Stress- en burn-out coach i.o.

Lid van de Yoga Federatie 

Lid van VZW MOMENT (vereniging voor mindfulness werkers)

Contactgegevens:

0478 53 2199  –   geert@praktijkamalgaam.be

Info Yogalessen klik hier