Geert °1964

Ben je op zoek naar een manier om beter om te gaan met de drukte van het leven?  
Verlang je naar innerlijke rust?
Wil je in beweging blijven zonder druk om te presteren?

Yoga vertrekt vanuit lichaamsgewaarzijn. Vanuit ontspanning doen we zachte bewegingen en eenvoudige houdingen. We leren onze grenzen respecteren. Gecombineerd met ademhalingstechnieken komen we tot mentale rust, verbeterde spijsvertering, ga je beter slapen. 

Mindfulness vertrekt vanuit een mentaal gewaarzijn.  Vanuit een milde aandacht in het hier en nu komen we mentaal tot rust en leren we beter omgaan met emoties, gedachten, pijn en stress.  Je herontdekt plezier en geluk, ook al brengt het leven je zorgen.

 

Zachte yoga

Zachte yoga richt zich tot iedereen die op een heel zachte manier lichaam en geest in harmonie wil brengen en tot rust wil komen.   Deze vorm van yoga is ook geschikt bij stress- of psychosomatische problemen en voor mensen met CVS, fibromyalgie of chronische pijn.  We volgen de cycli van de natuur waardoor elke sessie een ander thema heeft.

Mindful yoga

Met Mindful yoga volgen we de cycli van de natuur, en werken we met een weekthema zoals bij Zachte yoga. Ook hier vertrekken we vanuit rust en is er veel aandacht voor lichaamsgewaarwordingen, zodat lichaam en geest in balans komen. De oefeningen zijn fysiek iets zwaarder dan bij Zachte yoga, maar nog steeds goed haalbaar voor de doorsnee Westerse mens.

Mindfulness

Met de mindfulness 8 weken training leren we beter om te gaan met wat het leven brengt.  Je leert vaardigheden om minder snel meegesleurd te worden door intense emoties, gedachten, pijn of stress.  Je leert genieten in het hier en nu.  Je leer voor jezelf te zorgen.  Je ontwikkelt een vorm van mildheid en acceptatie die je toelaat keuzes te maken vanuit wie jij bent en jouw waarden.

Wie ben ik?

Sinds mijn jeugd houdt de vraag mij bezig wie ik nu echt ben. Een niet aflatende zoektocht.

Na een opleiding informatica, beëindigd in 1986, werkte ik als manager in een consulting bedrijf. In de jaren 2003-2004 voelde ik me uit balans en heb ik yoga en meditatie ontdekt.  Zo kwam ik tot het inzicht dat ik mij voortdurend probeerde te bewijzen, terwijl dit eigenlijk niet nodig is. Met dat inzicht durfde ik meer te zijn wie ik ben. Tot mijn verrassing kreeg ik meer appreciatie van mijn omgeving: door authentiek te zijn kwamen mijn eigenheid en talenten meer naar boven. 

In 2010 startte ik mijn 5-jarige opleiding tot yoga docent, erkend door de Yoga Federatie en de Europese Yoga Unie. Sedert 2015 geef ik zelf yoga en meditatie.

In 2017 heb ik ook de opleiding tot erkend mindfulness trainer bij het Instituut voor Aandacht en Mindfulness volbracht.  Sedert 2019 ben ik ook erkend stress- en burn-out coach.

Als yoga- en mindfulness docent wil ik je graag dichter bij jezelf brengen, bij wie je in wezen bent, zodat je van daaruit, binnen je grenzen, je pad kan gaan naar je levensdoel, met je waarden als kompas.

Geert Vancoppenolle

 

Yoga docent

Mindfulness trainer ​​

Erkend yoga docent

Gecertificeerd mindfulness trainer

Gecentificeerd stress- en burn-out coach

Lid van de Yoga Federatie 

Lid van VZW MOMENT (vereniging voor mindfulness werkers)

Lid van VESB (Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out coaches)

Contactgegevens:

0478 53 2199  –   geert@praktijkamalgaam.be

Info Yogalessen

Info Mindfulness

© 2023 by amalgaam    -   grafisch design door: PEEK / Janne De Volder  -  portretfotografie: Wim Van Soom