portret-007.jpg

Kindertherapeut

Hanne °1994

Elke ouder ziet zijn kind het liefst gelukkig. Sommige kinderen voelen zich echter niet goed in hun vel, ze hebben last van onverklaarbare pijntjes, zijn onzeker, zijn bang om fouten te maken, piekeren veel, … Ieder kind komt dit tegen in zijn leven, maar sommige kunnen een extra duwtje in de rug gebruiken om te leren met hun gedachten, gevoelens en emoties om te gaan. 

Ik voorzie laagdrempelige, kortdurende, praktische begeleiding waarin kinderen op een spelende en creatieve manier zichzelf met al hun gedachten, emoties en gevoelens beter leren kennen. Elke begeleidingssessie vertrekt vanuit kwaliteiten, mogelijkheden en talenten om zo oplossingsgericht rond een bepaalde hulpvraag te werken.

De activiteiten en de setting van deze sessies worden aangepast aan de noden van het kind en aan wat het graag doet. Door op een creatieve en spelende manier samen kwaliteiten en talenten verder te ontdekken, sleutelen we aan zelfkennis en zelfvertrouwen. Zo probeer ik het kind handvaten mee te geven die hij de rest van zijn leven kan gebruiken. 

Je kan bij mij terecht voor begeleiding van kinderen bij:

  • Onzekerheid

  • Faalangst / angst

  • Verlegenheid

  • Slaapproblemen

  • Piekeren of veel zorgen maken 

  • Perfectionisme

  • Moeite met het uiten of herleiden van emoties

  • Verdriet

  • Driftbuien

  • Pesten

Tarieven:

Intakegesprek en tussentijds oudergesprek (60 euro - 60 minuten)

Individueel gesprek met kind/jongere (50 euro - 50 minuten)

Wie ben ik? 

De rode draad door mijn leven is het onderwijs en het begeleiden van kinderen en jongeren. Na mijn opleiding tot leerkracht kriebelde het om nog verder te studeren. Daarom startte ik een Masteropleiding in de pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven, met als afstudeerrichting onderwijs- en opleidingskunde, die ik in 2018 afrondde. Ik werk ondertussen als expert curriculumontwikkeling voor de Faculteit Geneeskunde van de KU Leuven. Hier bekijk ik de leertrajecten die we aan studenten aanbieden om deze verder te optimaliseren.

Maar mijn passie in het begeleiden en ondersteunen van kinderen en jongeren gaat veel verder. Ik was meerdere jaren student begeleider bij de gemeentelijke jeugddienst en vulde mijn zomervakanties als monitor bij zomervakanties. Hier heb ik gemerkt dat je met kinderen op een spelende en creatieve manier heel veel onderwerpen kunt bespreken. Deze momenten geven mij veel energie. Ik leef op wanneer ik kinderen en jongeren kan ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarom volgde ik een opleiding tot kindercoach en ben ik nu een opleiding kindertherapie gestart. 

Kindertherapeut i.o.

Master in de Pedagogische Wetenschappen

Leerkracht

Kindercoach

Contactgegevens:

0498 47 43 53  –  hanne@praktijkamalgaam.be  (mocht je geen antwoord ontvangen kijk dan zeker ook even je spam na aub)

“Het leven is niet altijd een feest. Wie dat durft toe te geven, heeft een stapje voor”
(Dirk De Wachter)