IMG_9843.jpg

Studiecoach

Helge °1980

Leren, we doen het tegenwoordig ons leven lang, maar het loopt niet altijd even gemakkelijk. Steeds meer jongeren krijgen het studeren moeilijk onder de knie. Ik wil hen daarom begeleiden in hun leerproces met een individueel aangepast traject, door hen te leren grenzen verleggen en hen steeds dat stapje verder te laten gaan

Soms hebben we bij het studeren een extra duwtje in de rug nodig. Leren komt niet altijd vanzelf, je groeit met vallen en opstaan. Ik streef ernaar om jongeren via het gevolgde traject hun eigen leerproces in handen te laten nemen. Daarbij is het belangrijk dat ouders betrokken worden in het hele verhaal om hun kinderen op de juiste manier te ondersteunen. Dat jongeren mee inspraak hebben in de coaching en ze open met hun ouders hierover kunnen communiceren maakt deel uit van het traject. We bewandelen samen een pad om uiteindelijk op een effectieve manier te studeren en leerwinst te behalen.

 

Je kan bij mij terecht voor: 

  •             organisatie en planning van taken/opdrachten/toetsen

  •             individuele studiemethode uitwerken

  •             groei mindset ontwikkelen

  •             faalangst overwinnen

  •             onderpresteren bij hoogbegaafdheid

  •             hulp bij leerstoornissen

Tarieven

 

Intakegesprek en tussentijds gesprek met ouders: 50 euro/50 min

Sessie studiebegeleiding: 50 euro/50 min

Traject van 6 weken: intakegesprek met ouders + 6 sessies studiebegeleiding + eindgesprek ouders (gratis)

Wie ben ik? 

Bijna 20 jaar ben ik actief geweest in alle jaren van het secundair onderwijs als leerkracht Latijn/Grieks - dé vakken bij uitstek om te leren studeren -, als studiebegeleider, als vakhoofd en als graadcoördinator. Recent ben ik gestart als regioverantwoordelijke voor het project Leerbuddy Vlaanderen. Daardoor kom ik opnieuw in aanraking met leermoeilijkheden en de grote behoefte aan hulp bij het studeren. Ik ben mezelf enkele jaren geleden beginnen verdiepen in leerstrategieën en het motiveren van jongeren. Daarbij volg ik de nieuwste wetenschappelijk inzichten op de voet. Via mijn ervaring wil ik graag jongeren laten inzien dat studeren de moeite waard is en je heel veel dingen kan bereiken.

Studiecoach

 

Master taal-en letterkunde Latijn en Grieks

Regioverantwoordelijke Buddy Vlaanderen

Contactgegevens:

0486 43 65 72  – helge@praktijkamalgaam.be  (mocht je geen antwoord ontvangen kijk dan zeker ook je spam na aub)

“In een groeimindset zijn uitdagingen eerder spannend dan bedreigend. Dus eerder dan te denken: Oh, ik ga mijn zwaktes onthullen, zeg je: Wow, hier is een kans om te groeien.”
Carol Dweck