Ilse °1970

Lichaamswerk is voor mij zo helend geweest in het herstel van een vol en dieper contact met mezelf en anderen, dat ik hierin mijn passie vond en opleidingen heb gevolgd om zelf mensen te begeleiden. Zo studeerde ik af als trainer emotioneel lichaamswerk® in 2010 met een bijscholing in ademwerk. Daarna verdiepte ik mij verder in verbindende communicatie en heling in intimiteit en seksualiteit. Een sterkere voeling met je lichaam, ademhaling en beweging dragen wezenlijk bij tot meer balans in het stresssysteem en leren je beter omgaan met emoties. Het lichaam is immers de regulator van onze emoties of overtollige energie.
Vanuit mijn lichaamsgerichte expertise wil ik graag volwassenen begeleiden individueel of in groep. 

Je kan bij mij terecht voor:

  • omgaan met stress

  • omgaan met emoties

  • omgaan met grenzen

  • voeling met je lichaam

  • heling van intimiteit en seksualiteit

Tarieven:

Een sessie duurt 1u30 en kost 70 euro. Dit kan op maandagavond tussen 18u en 23u en op vrijdagvoormiddag tussen 8u en 13u.
Voor groepswerk gelden andere tarieven, meestal 30 euro per workshop. Deze gaan door op vrijdagvoormiddag of zondagvoormiddag.

Wie ben ik? 

Een onverwachte zwangerschap triggerde mij in vele aspecten van het moederschap. Relationeel en professioneel liep ik voortdurend tegen dezelfde dingen aan. Ik zocht hulp maar gesprekken brachten mij niet wat ik zocht. In emotioneel lichaamswerk® vond ik dat wel. Ik vond een plek waar op een veilige manier ruimte was voor mijn vaak overspoelende emoties. Ik ontdekte hoe beweging, ademhaling, klank, aanraking en vibratiehoudingen mij hielpen in het omgaan met stress, emotie, spanning en focus. Ik kreeg spiegels, soms behoorlijk lastige, die mij deden reflecteren over mezelf en mij nieuwe inzichten brachten. En ik leerde de energetische dimensie van ons mens-zijn kennen die wezenlijk bijdraagt aan onze gezondheid. Het bracht me dichter bij wie ik in wezen ben en veranderde mijn relatie met anderen, de wereld en de diepere dimensies van het leven.  Ik voel me nu meer verbonden, échter, vanuit mijn hart. Om mijn achtergrond en kennis te verdiepen, begon ik in 2017 aan de vierjarige opleiding Integratieve Psychotherapie. De samenwerking in praktijk Amalgaam is een nieuwe stap op mijn pad in het begeleiden van mensen. Ik kijk er naar uit om samen te werken met verschillende disciplines in één groepspraktijk. 

Ilse Van de Putte

Therapeut Emotioneel Lichaamswerk®

Master in de Criminologische Wetenschappen
Psychotherapeut i.o. 

Contactgegevens:

0473 46 05 03 –  Ilse@praktijkamalgaam.be

"Remember to breath, it is after all the secret of life"

(Gregory Maguire)

 

© 2021 by amalgaam  -  grafisch design door: PEEK / Janne De Volder  -  portretfotografie: Wim Van Soom