Lieselotte Zanders.jpg

Diëtist

Lieselotte °1999

We hebben allemaal wel eens problemen als het gaat over voeding. Bij sommigen is het iets wat ze herkennen van vroeger, bij anderen is het compleet nieuw. Omdat iedereen anders is stem ik mijn consultaties af op de noden van de persoon die voor mij zit. Zo wil ik samen met jou op zoek gaan naar het juiste traject dat op jouw lijf geschreven staat.
 

Vergeet het standaardbeeld van een diëtist: iemand die jou een dieetbundel meegeeft, vertelt wat jij MOET doen, … nee. Ik maak graag kennis met de persoon die voor me zit en luister graag naar jouw verhaal. Eetpatronen overlopen en op basis hiervan mijn advies personaliseren is in grote lijnen de manier waarop ik te werk ga. 
 

Door samen te werken met verschillende therapeuten en psychologen binnen deze ambitieuze groepspraktijk wil ik bijdragen tot consultaties op jouw maat. 

 

Je kan bij mij terecht voor:

-    Vermagering

-    Ondergewicht

-    Hart- en vaatziekten (cholesterol, hoge/lage bloeddruk,…)

-    Maag-darm problematieken (constipatie, diarree, PDS,…)

-    Vegetarisme

-    Allergie

-    Intolerantie

-    ....

Tarieven

 

Intakegesprek : €50 (60 min.)

Opvolgconsultaties:  € 40 (45 min) / €30 (30 min)  / €20 (15 min)

Consultaties kunnen individueel of (indien nodig) met ouders of partner.

Terugbetaling
 

Of u terugbetaald wordt en hoeveel hangt af van de mutualiteit waarbij u aangesloten bent. Deze link geeft een overzicht van de verschillende ziekenfondsen. TIP: ga zeker nog eens een kijkje nemen op de site van uw ziekenfonds.

Wie ben ik? 

Mijn interesse in voeding begon al op jonge leeftijd. Mijn relatie tot voeding was niet altijd in balans. Doordat ik over gezonde voeding nog helemaal geen kennis had kreeg ik verkeerde opvattingen wat resulteerde in een verkeerd eetpatroon. Als puber verergerde de situatie door onbewuste prikkels vanuit de maatschappij en sociale media. Ik werd mij (te) bewust van mijn lichaam en had een onrealistisch ideaalbeeld. Door de idee te hebben dat ik ‘te dik’ was terwijl de wetenschap via mijn BMI bewees dat ik op de grens van ondergewicht zat, bevond ik mij, zonder het te beseffen, op een gevaarlijke plaats. Zeker omdat ik dit een lange tijd niet wilde inzien. In 2016 begon ik aan de opleiding FTA (Farmaceutisch Technisch Assistent). Dit heeft mij onrechtstreeks geholpen om een balans te vinden. Door deze opleiding kreeg ik steeds meer interesse voor voedings- en dieetkunde, dit werd ook enorm aangemoedigd door mijn leerkrachten. Volle moed ben ik dan ook gestart aan de opleiding tot diëtist. Wetende dat alles niet zo vanzelfsprekend is vond ik eindelijk mijn passie: andere mensen helpen in hun zoektocht naar een gezonde balans met voeding. Naast deze passie vind ik rust in muziek en handwerk. Ook tijd doorbrengen met familie en vrienden laadt mij weer op.

Lieselotte Zanders

 

Diëtist - Bachelor in voedings- en dieetkunde

Apothekersassistent 
 

Erkend door het FOD en RIZIV

Lid van VBVD (Vlaamse beroepsvereniging van diëtist)

Contactgegevens:

0496 39 87 65  lieselotte@praktijkamalgaam.be  (mocht je geen antwoord ontvangen kijk dan even je spam na aub)

“Everyday may not be a good one, but there is always something good in every day.
Don’t wait for a good day to come, make one yourself.”