Maandagen

16:30

SURVIVALREEKS VOOR TIENERS

Wat?

Je hebt als tiener vaak het gevoel dat er heel wat op je pad komt. Je weet nog niet goed wie je bent, wat je voelt of wat je wil bereiken. Soms gaat het moeilijk in relaties of kom je te weinig op voor jezelf. Je bent op zoek naar een passende manier om om te gaan met sociale media. Je vraagt je soms af hoe je dit allemaal overleeft.

Als je je hierin herkent, is deze survivalreeks iets voor jou! We werken met een kleine groep jongeren tussen 12 en 15 jaar rond identiteitsvorming, gevoelens, relaties, assertiviteit en sociale media. Je zal merken dat wat jij voelt eigenlijk heel gewoon is.

Voor wie en door wie?

Met een kleine groep leeftijdsgenoten staan we stil bij een aantal thema’s die eigen zijn aan de puberteit. Orthopedagoge Freeke Campens begeleidt de survivalreeks.

Werkwijze en programma

De survivalreeks bestaat uit 6 sessies van 2 uren:

Sessie 1: wie ben ik in groep en hoe beweeg ik mij in een groep?

Sessie 2: wie ben ik en hoe zien anderen mij?

Sessie 3: hoe ga ik om met positieve en negatieve gevoelens?

Sessie 4: hoe bouw ik een goede relatie uit?

Sessie 5: hoe kan ik mijn grenzen bewaken en mij assertief opstellen?

Sessie 6: hoe ga ik goed om met sociale media?

Tijdens de sessies werken we in groep (max. 8 deelnemers) rond herkenbare situaties uit jouw leefwereld.  Het werken in groep is een krachtig medium: we houden elkaar een spiegel voor en krijgen zo zicht op onszelf en op anderen. We hanteren een gevarieerd aanbod aan methodieken: we gaan met elkaar in gesprek, maar voeren ook creatieve en ervaringsgerichte opdrachten uit. We bewaken steeds een veilige en laagdrempelige aanpak en schenken voldoende aandacht aan het opbouwen van vertrouwen in elkaar. We komen tot zelfreflectie en leggen de link met jouw leefwereld via korte huiswerkopdrachten.

Na elke sessie blijft Freeke nog een halfuur beschikbaar voor jouw vragen (of die van je ouders). Wanneer  jij of je ouders daar nood aan hebben, kunnen we na de reeks een afrondingsgesprek organiseren.

Praktisch

  • Wanneer? 6 woensdagavonden, telkens van 19u tot 21u: 15, 22 en 29 januari, 5, 12 en 19 februari 2020

  • Waar? Praktijk Amalgaam, Houtemsesteenweg 3, Bunsbeek (nabij Tienen)

  • Kostprijs? Deelname aan de volledige reeks kost  180 euro, inclusief drankje en cursusmateriaal. Een afrondingsgesprek is optioneel en bedraagt 50 euro.

  • Vragen? Voor extra informatie kan je mailen naar freeke@praktijkamalgaam.be of bellen op 0493/70 94 30.

  • Inschrijven? Per mail via freeke@praktijkamalgaam.be, waarna je de betalingsgegevens krijgt. Je inschrijving is definitief na betaling.

  • Opgelet: de reeks gaat enkel door bij een minimum van 4 inschrijvingen.