top of page
Ruth-125.jpg

Psychotherapeut

Ruth °1963

 

Wanneer je vastzit in je verhaal kan psychotherapie zinvol zijn om beweging te brengen in de situatie. Ik stem me daarbij af op jouw vraag en wil samen op zoek gaan naar wat je precies nodig hebt om je leven terug in handen te nemen en weer zonder begeleiding verder te kunnen. 

Ik hanteer hierbij een milde authentieke benadering van de mens in al zijn facetten en bekijk daarin ook de lichamelijke kant. Door me te engageren voor deze mooie groepspraktijk wil ik graag vormgeven aan therapie 'op maat'. Het samenwerken met verschillende therapeuten zie ik dan ook als een grote verrijking. 

Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie voor jongvolwassenen, volwassenen en ouderen bij: 

  • Een lichaam dat moeilijk doet: burn-out, ernstig ziek zijn, chronisch ziek zijn, onverklaarbare lichamelijke klachten, cvs,...

  • Depressieve gevoelens, boosheid, angst, onrust, slapeloosheid, ...

  • Relaties die steeds fout lopen

  • Dwingende gedachten, dwangmatige handelingen

  • Verwerking van verlies 

  • Je zoektocht naar de zin van het leven

  • Ouder worden

  • Hoogsensitiviteit

 

Tarieven:  Individuele begeleiding (60 min): 60 euro

De meeste ziekenfondsen voorzien een beperkte terugbetaling, gekoppeld aan verschillende voorwaarden. Deze terugbetalingen variëren van 10 tot 20 euro per sessie, afhankelijk van je ziekenfonds en regio. Je kan dus best informeren bij je ziekenfonds.

Wie ben ik? 

In 1986 studeerde ik af aan de KUL als apotheker. Tijdens mijn studies Biologie en Farmacie, maar ook later als wetenschappelijk onderzoeker in verschillende universitaire ziekenhuizen heb ik een grote ervaring opgebouwd in de medische wereld en me uitvoerig kunnen verdiepen in de lichamelijke kant van de mens.

In mijn zoektocht naar gezondheid werd ik echter geconfronteerd met het hele plaatje: lichaam en geest zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. De nood aan een volledige aanpak spoorde me dan ook aan om me te verdiepen in de psyche van de mens. Door meerdere opleidingen te volgen, waaronder een vierjarige opleiding in Integratieve Psychotherapie, maak ik de cirkel rond en hoop ik anderen die op zoek zijn naar gezondheid niet alleen terug in verbinding te brengen met hun lichaam maar ook met wie ze werkelijk zijn. 

Ik maak daarbij gebruik van Contextuele en Jungiaanse methodieken, Voice Dialogue, Focussen, Cognitieve Gedragstherapie, Gestalttherapie en creatieve methodes. Studeren is ondertussen mijn passie geworden. Ik blijf me voortdurend bijscholen.  

Ruth Vranckx

Integratieve Psychotherapeut 

Bachelor in de Biologie

Master in de Farmaceutische Wetenschappen

Lid van de Vlaamse vereniging voor IV therapeuten (VVTIV)

Contactgegevens: 

0495 57 79 79  -  ruth@praktijkamalgaam.be​ (mocht je niet meteen antwoord ontvangen kijk dan zeker ook je spam na aub)

'Ieder die zich bezig houdt met zijn psychologische ontwikkeling is in feite een Alchemist'
(C.G. Jung)
bottom of page